Najprej se ustavim pri županu Zagorja ob Savi, Matjažu Švaganu. Da ne bo pomote – Švagan je tisti, ki se je prvi spomnil skovanke ‘Najlepše mesto na svetu’ – za svoje mesto, ki ga vodi že sedmi mandat. Precej sva govorila o politični situaciji, tudi o Janezu Drnovšku, ki izhaja iz tistih krajev. Sva šla po mestu in si ogledala njegov spomenik. Na koncu sem v dar dobil majico La Vuelte z originalnim podpisom Primoža Rogliča, še enega idola Zasavja. No, ne samo Zasavja…
Nato pot pod noge.
Kum, zasavski triglav. 1220 metrov nadmorske, na vrhu RTV oddajnik. Med drugim od tam oddajajo Val202, pa Ognjišče, vse tri TV Slovenija v HD verziji, pa Golico, National Geographic in še marsikaj. Tudi zato je JLA pred 31 leti med osamosvojitveno vojno izvedla prvi napad ravno na oddajnik na Kumu.
Najbolj vztrajni smo se zbrali pred železniško postajo v Trbovljah. Smo rekli, da gremo po ta dolgi, čez Čebulovo dolino. 3 ure 30 min piše na tabli. Sem novinarju, ki nas je čakal spodaj, samozavestno rekel, da bomo v uri 45 zgoraj. Pa nas je na vrhu Čebulove doline poklical prijazen domačin, če smo kaj žejni. Začenši s ‘ta kratkim’. Še obvezno malo o politiki, en kozarec njegovega najboljšega in je prijetnih 20 minut ‘zamude’ že za nami.
Stopimo naprej, kar direkt do vrha. Tik pred zadnjo vzpetino, strmo travnato pobočje, 100 m pred vrhom pa najlepši pogled – več kot 30 pohodnikov, ki nas je čakalo s slovensko zastavo in majhnim okrepčilom. Priceless. FB ima svojo moč.
Ko sem na vrhu, zakličem samo še: ‘Here I Kum!’ 👍 Dve uri dvajset skupaj z vsemi postanki. Malce z zamudo, a hribi niso tekma, so predvsem sprostitev. Nato obvezna slika z zastavo – še en vrh Slovenije je za nami.
Nazaj smo šli po poti do Hrastnika, se tam ustavili v Čikagu in si rekli, da se srečamo še na kakšnem vrhu.
Sledi Murska Sobota, povratna tekma NŠ Mura : St. Patrick’s Athletic FC. Smo močno navijali, za sodnika ne bi ravno rekel, da je bil ‘neopredeljen’, a je kljub temu mreža Mure dve uri ostala nedotaknjena. Na koncu je odločala loterija 11-metrovk. Žal se ni izšlo, a je bil zaključek, ko so navijači huronsko pozdravili svoje igralce porazu navkljub, več kot vreden obiska.

Zadnje objave

▶️▶️▶️Vrhovi Slovenije, 8/30 Najprej se ustavim pri županu Zagorja ob Savi, Matjažu Švaganu. Da ne bo pomote - Švagan...

Posted by Anže Logar on Thursday, July 28, 2022

Vprašanja in pobude volilcev