4. oktobra obeležujemo svetovni dan živali. Podpiram poudarjanje sporočila, da so živali čuteča bitja in da smo ljudje odgovorni, da zanje skrbimo na pravi način. Da jim namerno ne povzročamo bolečin, trpljenja in strahu ter, da razmislimo o kvalitetnem sobivanju z njimi. Potrebno je opozoriti tudi na naraščajoče število ogroženih živalskih vrst. O vsem tem je pod pokroviteljstvom Veterinarske zbornice Slovenije v Državnem svetu potekal posvet na temo dobrobiti živali. Predhodno sem se dobil z vodstvom zbornice in Veterinarske fakultete, kjer smo govorili o ključnih izzivih stroke v naslednjem pet letnem obdobju.
Po posvetu sem obiskal zavetišče za zapuščene živali na Gmajnicah, ki prav danes praznuje 20 obletnico delovanja. Sprejela sta nas vodja zavetišča dr.vet.med. Marko Oman in direktorica ZOO Ljubljana Barbara Mihelič. Skrb za zapuščene živali je njihovo poslanstvo, odgovorno skrbništvo ter iskanje novih lastnikov pa njihov cilj.
Moja dva psa, Packo in Brina izhajata prav iz zavetišča. Packota ni več med nami, po 15ih letih nas je zapustil lani, Brina pa pri svojih 9 letih dokazuje, da (pre)več hrane ne pomeni nujno tudi več energije😉
Zvečer sem se udeležil še občinske prireditve ob energetski obnovi občinskega objekta v Vnanjih Goricah, kjer sem poklepetal z županom Brezovice Metodom Ropretom ter nagrajenci, ki so prejeli občinska odlikovanja.

Zadnje objave

➡️➡️➡️Svetovni dan živali 4. oktobra obeležujemo svetovni dan živali. Podpiram poudarjanje sporočila, da so živali...

Objavil/a Anže Logar dne Torek, 04. oktober 2022

Vprašanja in pobude volilcev