Sejem Agra

Fendt ali John Deere?
No, nismo bilo zato na Agri v Gornji Radgoni, smo jih pa videli, vse modele…😉
Ob prihodu sem se srečal s predsednikom Pomurskega sejma Janezom Erjavcem. Jubilejni, 60-ti sejem Agra po dveh koronskih letih diha s polnimi pljuči. Predsednik uprave je predstavil načrte ter vsebino letošnjega sejma, potem pa sva govorila o izzivih za slovenskega kmeta. Medklic: ravno v času slovenskega predsedstva smo uspeli uskladiti stališča držav članic o reformi skupne kmetijske politike 2023-2027.
Tako razstavne kapacitete kot po vsebinski plati je sejem polno zaseden. Obiskovalcev se nas je trlo. Obiskal sem več razstavnih prostorov in se pogovarjal z direktorji podjetij predvsem zato, da iz prve roke ‘izmerim’ temeraturo v kmetijskem in obrtnem sektorju. Vreme postaja ‘konstanta’ v svoji nepredvidljivosti, kar terja kratkoročne, pa tudi dolgoročne ukrepe!
Nato nas je pot vodila v Ljutmer. Tradicionalne kasaške dirke. Obiskali smo Muzej ljutomerski kasač. Sledila je tekma. Ljutomer je zibelka kasaštva. Prve konjske dirke na Slovenskem so potekale prav tu, leta 1874. Leta 1875 je bilo v Ljutomeru ustanovljeno dirkalno društvo. Tradicijo vzreje kasačev ohranjajo do današnjih dni.💪
Dirke sem si ogledal v družbi županje Olge Karba, s katero sva precej podrobno predebatirala vprašanje skladnega regionalnega razvoja Slovenije.
Sem pogledal seznam tekmovalcev tekme št. 2, pa mi je bilo takoj jasno, kdo bo zmagal. Županja je na koncu morala priznati, da sem pravilno napovedal. Zmagal je konj Just a Gigolo…

Zadnje objave

▶️▶️▶️Fendt ali John Deere? No, nismo bilo zato na Agri v Gornji Radgoni, smo jih pa videli, vse modele…😉 Ob prihodu...

Objavil/a Anže Logar dne Nedelja, 21. avgust 2022

Vprašanja in pobude volilcev

Share: