Danes me je pot zanesla v Tišino, prelepo prekmursko naselje, po katerem je občina dobila ime. Najprej sem se srečal z županom Francem Horvatom. Govorila sva o investicijah, pa tudi o odnosih med vlado in občinami, ki so bili v času prejšnje vlade odlični.
Nasproti občinske zgradbe je Marijina cerkev, ki se v zapisih omenja že od leta 1347. Župnišče je delujoče vse od leta 1627. V zadnjih petih letih so cerkev obnovili.
Glavni dogodek, zaradi katerega sem prišel, je bila maša v počastitev 50-letnice maševanja župnika Lojzeta Ratnika, zlatomašnika. Res lep dogodek, ki se ga je udeležil tudi murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.
Po maši smo kramljali z občani na trgu ter preizkušali domače dobrote, ki so jih spekle gospe iz Tišine.
Sledilo je srečanje z Zvezo Romov Slovenije v Murski Soboti. Njen predsednik Jožek Horvat Muc je najprej razkazal prostore zveze, nato pa predstavil ključne izzive romske skupnosti ter poudaril, da je bil največji napredek dosežen leta 2007 s sprejemom Zakona o romski skupnosti v RS.
Na poti nazaj sem se ustavil še v Mariboru v družinskem podjetju F.A. Maik, ki se ukvarja z logistiko kemikalij in strupenih snovi. Ravno te dni praznujejo 30-letnico. Direktor Marjan Bezjak se je pohvalil, da redno dobivajo nagrade in da je njihova ključna skrb zadovoljstvo naročnikov in skrb za varnost. ‘…ker znamo, hočemo in zmoremo’ pravijo v podjetju. Celo zavarovali so ta slogan. Ni napak, če se po njemu ravnamo tudi v vsakdanjem življenju.

Zadnje objave

▶️▶️▶️Tišina Danes me je pot zanesla v Tišino, prelepo prekmursko naselje, po katerem je občina dobila ime. Najprej sem...

Objavil/a Anže Logar dne Četrtek, 08. september 2022

Vprašanja in pobude volilcev