Tokrat sem se mudil pri Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije. Sestal sem se s predsednikom Mladenom Veršičem, podpredsednico Jasno Urban in sekretarjem Matjažem Juhartom. V Sloveniji je približno 200.000 ljudi z okvaro sluha, pešanje sluha pa je najhitreje rastoči ‘stranski učinek’ sodobnega načina življenja. Sprejemanje ukrepov za lajšanje težav naglušnih je v svojem bistvu torej investicija v prihodnost.
V času prejšnje vlade smo v parlamentu sprejeli 62.a člen, ki je v Ustavo RS vnesel pravico do znakovnega jezika, za kar so se predstavniki Zveze danes posebej zahvalili. S tem so se odprle možnosti za zakonske in podzakonske akte, ki bodo olajšali življenje gluhih in naglušnih, če bosta parlament in vlada le imela posluh za to.
Približno 1500 je uporabnikov znakovnega jezika v Sloveniji. Dobrih 1000 jih za vsakdanje življenje uporablja tolmača znakovnega jezika. Teh je nekaj nad 60. Veliko je torej vsebin, ki jih lahko kot kandiat za predsednika republike naslovim v dialogu z Zvezo.
Na koncu sem predstavnikom Zveze dal zagotovilo, da bom izkoristil vse možnosti, ki jih dandanes ponuja sodobna digitalna družba, da bodo moje delo slišali-brali tudi oni. Takrat, ko bodo besede izgovorjene, ne šele naknadno.

Zadnje objave

▶️▶️▶️Ko si prisluhnemo… Tokrat sem se mudil pri Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije. Sestal sem se s...

Objavil/a Anže Logar dne Četrtek, 22. september 2022

Vprašanja in pobude volilcev