Soboto smo začeli v čudovitih Brdih na obronkih naše domovine. Obirali smo vrsto grozdja Cabernet Sauvignon. Vinarji se zavedajo pomena – lokalno in domače – vina pa so vrhunska in prava promocija Slovenije. Obisk Brd vedno znova navduši.
Nato pot proti Kobaridu, kjer se je odvijal Jestival okusov in umetnosti, ki predstavlja predvsem poklon kobariškim štrukljem. Kobariški štruklji, frika in nadelana polenta so le tri jedi, ki so včeraj zastopale kulinariko na kobariškem.
Najboljši štrukelj pravijo, je tisti, ki ima tako tanko testo, da se skoraj vidi skozenj. In veliko orehovega nadeva. Pokuhano na 80C, in vzeto iz kropa ravno pravi čas, da ne razpade. Priznam, bili so res odlični!
Za konec pa še razstava čebelarstva v Zgornjem Posočju. Ali veste, da ima Kobarid poseben panj? Znan je pod imenom Kobariški ali Pagliarucijev panj.
Kraški med z zaščiteno označbo porekla ima izrazitejšo aromo. Zaradi bogate rastlinske sestave in suhega podnebja je zelo bogat z minerali in rudninskimi snovmi.

Zadnje objave

JavaScript SDK IFrame Zapri Step 1: Include the JavaScript SDK on your page once, ideally right after the opening besedilo tag.

➡️➡️➡️GORIŠKA BRDA-KOBARID Soboto smo začeli v čudovitih Brdih na obronkih naše domovine. Obirali smo vrsto grozdja...

Objavil/a Anže Logar dne Sobota, 01. oktober 2022

Vprašanja in pobude volilcev