… knežje mesto. Ponaša se s Starim gradom, kjer je bil nekoč, tja od leta 1322, sedež Celjskih grofov, najvplivnejše plemiške rodbine na Slovenskem. O tem sem nekdaj bral v kultnem romanu Anne Wambrechtsamer Danes grofje Celjski in nikdar več.
Z dolgoletnim županom Bojanom Šrotom sva se seveda pogovarjala o prihodnosti. O načrtih v naslednjem mandatu, o razvojnih perspektivah Celja, pa tudi o projektu regionalizacije Slovenije. Pravi, da podpira moj slogan Sodelujmo #ZAprihodnost. Da on točno tako dela v mestnem svetu. Ni koalicije, ni opozicije, ampak so vsi – Celje. Tako kot smo tudi vsi Slovenija!
Po srečanju z meščani in klepetu ob pivu (tokrat ni bil Laško 0,0%;), smo šli na glavni dogodek Celja. Gasilci iz 23 držav se bodo pomerili v svojih veščinah na 17. Gasilski olimpijadi 2022. Najprej čestitke Celju za organizacijo dogodka, pa tudi za otvoritveno slovesnost. Prav lepo je videti ponos v očeh gasilcev, ko zrejo v svoje gasilske kolege iz drugih držav na predvečer odprtja iger.
Častni pokrovitelj iger je predsednik republike Borut Pahor. V svojem govoru pred uradnim odprtjem je prosil za aplavz za gasilce, ki v teh dneh z nečloveškimi napori ustavljajo ognjene zublje na Krasu. Za lep čas se je na stadionu razlegel bučen aplavz. In prav je tako – vsa zahvala gre slovenskim gasilcem za njihove napore.
Naj na olimpijadi zmaga najboljša ekipa, na Krasu pa naši gasilci. Čim prej. In naj vsak pri sebi poskrbi, da njegovo obnašanje v naravi ne bo povzročalo niti najmanjšega tveganja za nastanek požara!

Zadnje objave

▶️▶️▶️Celje… …, knežje mesto. Ponaša se s Starim gradom, kjer je bil nekoč, tja od leta 1322, sedež Celjskih grofov,...

Posted by Anže Logar on Wednesday, July 20, 2022

Vprašanja in pobude volilcev