Soboto sem posvetil Posavju. Začeli smo v Brežicah, kjer je ob uradni otvoritvi prenovljenega vodovodnega stolpla potekala predstavitev turističnih društev, ki so se pomerila v kuhanju Županovega golaža. Povpraševanje po golažu je bilo veliko, zato sem poprijel za delo in turističnim delavcem pomagal razdeljevati porcije te priljubljene jedi.
Prenovljeni vodovodni stolp predstavlja pomembno obogatitev turistične ponudbe Brežic. Gre za drugi takšen primerek v Sloveniji, zgrajen je bil leta 1914, v uporabi pa je ostal do leta 1983. Od sobote naprej je to uradna razgledna točka, v stolpu pa je predstavljena tudi kulturna in tehniška dediščina. Na vrh 46 metrov visokega stolpa greste lahko peš ali z dvigalom. Jaz sem seveda izbral stopnice.😁
Popoldan nas je sprejel še župan Krškega mag. Miran Stanko. Glavni izziv, ki čaka Slovenijo v času pomanjkanja energetskih virov, je odločitev o drugem bloku jedrske elektrarne Krško. In o tem velja razpravljati tako na lokalnem kot nacionalnem nivoju.
Slovenija že danes izpolnjuje najvišje varnostne standarde na področju rabe jedrske energije. Ta predstavlja približno 40% vse proizvedene električne energije v državi. Jedrska energija je ključna, če želimo čim hitrej zmanjšati izpuste toplogrednih plinov. Za odločitev o gradnji pa je bistveno, da poiščemo najširše soglasje.
Potem pa Lisca. Spodaj megla, zgoraj sonce. Lahko bi šli po ferati, pa nismo imeli čelad in varovalnih pasov. Pa saj je bila tudi 45-minutna pot v družbi prijetnih sogovornikov prava popestritev sicer natrpanega urnika kampanje. Na vrhu Lisce sta me pričakala glas harmonike in domača potica. Srce ogrejejo tile zvoki domačih viž…
Na poti domov je sledil še kratek postanek v Šentrupertu, kjer stoji ena izmed starejših gotskih cerkva. Zaseba donacija je omogočila, da so začeli s prepotrebno obnovo.

Zadnje objave

➡️➡️➡️Brežice in Krško Soboto sem posvetil Posavju. Začeli smo v Brežicah, kjer je ob uradni otvoritvi prenovljenega...

Objavil/a Anže Logar dne Nedelja, 30. oktober 2022

Vprašanja in pobude volilcev